Elle Melle skaper moro på lørdag

2016_Elle-Melle_kvadratEt utadvendt og fengende konsertband med mange radiohits på samvittigheten. Nå også til Gitkamfest 2016.

 

elle melle er kjent over hele landet for radiohits som ”Frokost På Kafe” og ”Ikkje Vekk Meg Når Du Går”, og flere av låtene deres har blitt spilt kontinuerlig på nasjonal radio siden de ga ut samleplate i 2002.

elle melle gjorde comeback sommeren-2013, og første single-hit ”På Denne Tiå Her I fjor” (Odd Erik Ognedal/Hanne Sørvaag) var B-listet nasjonalt på NRK P1 i 11 uker sommeren-2013. Flunkende nytt studioalbum ble sluppet i september-2013, med påfølgende opptredener på God Morgen Norge, Nitimen, Kveldsåpent, NRK Rogaland TV og TVVest. Vokalist og keyboardist Odd Erik Ognedal har overlatt frontfigurrollen til Stavangerartisten Ole Alexander. Det har vist seg å være et sjakktrekk for bandet, som nå framstår som et mer utadvendt og fengende konsertband.

Litt historie:

I februar 1993 traff vokalist, keyboardist og låtskriver Odd Erik Ognedal tekstforfatter Ingvar Hovland, som senere skulle bli kjent som tekstforfatter for flere profilerte norske artister, som Vamp, Lars Martin Myhre og Vidar Johnsen. Ognedal fikk tilsendt en haug med tekster av Hovland, og begynte å skrive musikk til dem. Til å begynne med spiltes originalene mellom coverlåtene i hans jazzkvartett «DILL», bestående av ham selv, Jon Konrad Strøm (sax), Ivar Eidem (kontrabass) og Henning Seldal (trommer). I 1994 utvidet Ognedal kvartetten med gitarist Svein Olav Hyttebakk, skiftet bandnavn til elle melle, og startet demoinnspillinger. To demoer ble sendt til Grappa og Kirkelig Kulturverksted, og det endte opp med platekontraktstilbud fra begge selskapene. elle melle valgte Kirkelig Kulturverksted, og ga ut sin første CD «Ut i år» i 1996, til gode kritikker. elle melle erobret norske radiostasjoner, spilte direkte på Claus Wiese-show på NRK TV, og etablerte seg med radiohits som «Den aller siste mohikaner», «Som kvinner gjør» og «Skorpion».

Neste plate, «Verden i verden», ble utgitt i 1998, og fikk enda mer nasjonal radiospilling, med påfølgende TV-opptredener for elle melle. Låtene «Ikkje vekk meg når du går» og «Frokost på kafé» er blitt radioklassikere som surrer og går på nasjonal radio den dag i dag. De lå til sammen over 30 uker på Norsktoppen, med flere førsteplasser. «Frokost på kafé» nådde 6. plass på Dagbladet Hit-40-lista, og ble i en årrekke brukt som kjenningsmelodi til «God Morgen, Norge» på TV2.

elle melle’s tredje studioalbum «Knuste Speil» ble utgitt på Tylden & Co. i 2000. Mer radiospilling fulgte, med P1- og P4-hits som «Knuste Speil» og «Pene Damer Med Stygge Briller». For dette albumet mottok bandet Prøysen-prisen, med direktesendt mottakelse på NRK TV, lille julaften-2000. elle melle ble også nominert til Edvard-prisen for låten «Om du har sagt farvel» fra samme album.

I 2002 ga elle melle ut samlealbumet «Frokost på kafé», også det på Tylden & Co. Låten «Når ei kvinna går forbi», med tekst av Pål Frøiland, toppet Norsktoppen tre uker på rad. Men sommeren-2002, etter over 150 konserter over mesteparten av Norge, følte Hyttebakk og Ognedal at bandet gikk litt på tomgang, og bestemte seg for å prioritere andre prosjekter en stund. De skrev låter for andre artister og spilte kabareter, teaterforestillinger og diverse konserter. Ognedal prioriterte sitt andre band «THE NORWEGIAN FORDS» (TNF), dro til California og traff dobbelt Grammy-vinner Bill Schnee. Schnee mikset to TNF-album, og Ognedal spilte flere konserter i Los Angeles, samt varmet opp for TOTO da de spilte i Sandnes i 2012.

Etter å ha laget sofistikert pop med jazzelementer i mange år, hadde Ognedal behov for å skrive like melodiske, men mer renskårne poplåter. Høsten 2011 startet Ognedal å skrive nye elle melle-låter. Julen 2012 ble Ole Alexander Mæland ny vokalist i elle melle. Artisten Ole Alexander er kjent fra mange konserter og musikaloppsetninger i Rogaland, samt fra «The Voice» på TV2. Ole Alexander har også bemerket seg med den lokale radioslageren «Adle verdens finaste ting» (Arne Hovda/Tore Renberg).

– – –

Elle Melle spiller på lørdag 25. juni.

 

 

Sponsorbilde