Hekla Stålstrenga bergtar festivalen

De siste par årene har vært en eventyrlig reise for Hekla Stålstrenga. Nå er de klare for Sandefjord.

 

2016_Hekla-Stålstrenga_940x706

Fra å reise Nord-Norge rundt i bobil med NRK på slep høsten 2012, har de for lengst tatt steget opp til øverste divisjon.

Etter at det kritikerroste albumet deres ”Dyrandé” kom ut høsten 2014 ville alle ha en bit av bandet, og ryktene om et av Norges beste live-band begynte for alvor å svirre.

I fjor feiret bandet sitt 10-års jubileum med brask og bram, og 15. april er Hekla Stålstrenga tilbake med nytt album. Det er et album som låter umiskjennelig Hekla Stålstrenga, men som tematisk kanskje er litt modigere og mer modent enn tidligere.

Hekla Stålstrenga overrasket alle da de fylte Operaen i Oslo i 2014, men ingen kommer til å bli overrasket om de gjør det igjen.

Hekla Stålstrenga har hatt en rekke låter listet på radio, bl.a. Båtbygger Jo, Vise ved Vintersolkverv og Folketonen. For ikke å snakke om låten de kanskje er mest kjent for, tolkningen av Ola Bremnes sin låt Har du fyr. Med sin blanding av folkemusikk og akustisk popmusikk har de skapt et eget, unikt lydbilde.

Med sine to skinnende frontkvinner Ragnhild Furebotten (fele) og Anne Nymo Trulsen (sang og trøorgel), og de tre stødige menn, Ole Jakob Larsen (trommer), Trond Viggo Solås (kontrabass) og Tore Bruvoll (gitar) blir de av Aftenposten karakterisert som det nærmeste man kommer en ”supergruppe” i norsk folkemusikk om dagen.

 

Link til liveopptak av NRK P2 hitten ”Har du fyr”

 

Link til musikkvideo av NRK P2 hitten ”Båtbygger Jo”

Hekla Stålstrenga spiller på fredag 24. juni på Midtåsen.

 

Hekla Stålstrenga på sosiale medier:

www.heklastalstrenga.no

www.facebook.com/heklastaalstrenga

www.youtube.com/heklastalstrenga

www.twitter.com/heklass

 

Sponsorbilde