Øystein Sunde avslutter Gitkamfest

2016_Øystein-Sunde-og-MIS_kvadratVår egen munnrappe gitarlegende og bandet «Meget i Sløyd» avslutter lørdag 25. juni.

 

Øystein Sunde får gleden av å avslutte Gitkamfest 2016 og vi kan love en forrykende avslutning med en munnrapphet og et gitarspill som kommer til å sende deg målløs ut i juninatten. Humoren hans kjenner vi og når dette da settes sammen med bandet «Meget i Sløyd» vil det garantert bli en opplevelse.

 

Meget i Sløyd

Helt siden 60-tallet har bluegrass stått Øystein Sundes hjerte nær. Denne interessen resulterte i «Christiania Fusel & Blaagress» i 1968 og har siden ligget som en undertone i de fleste platene hans. Den store drømmen gikk imidlertid ikke i oppfyllelse før Jonas Fjeld inviterte ham over til Nashville i 1988 og det ble planlagt innspilling der borte. Sunde mente at den eneste grunnen til å spille inn i Nashville måtte være å få med seg de beste bluegrass-musikerne som var å få. Jonas Fjeld sørget for det, og dermed var løpet lagt for en av milepelene i Sundes produksjon: «Kjekt å ha». Blandt musikerne finner vi et A-lag av bluegrass-instrumentalister: Marc O’Connor – fele, Béla Fleck – banjo, Jerry Douglas – dobro og Roy Husky Jr. på bass.
Siden det har vært liten tilgang på folk som mestrer dobro, banjo, mandolin og fele på rett vis, har Sunde i mange år klort seg til nok ferdigheter til å kunne spille disse instrumentene selv (untatt fele!) når det har vært nødvendig på plateinnspillinger og show. Idag er dette ikke lenger så maktpåliggende. Han har endelig fått «folk til slikt», for å bruke hans egne ord. Dette har manifestert seg i bandet:

«Meget i sløyd»

Et navn som henspiller på tidligere tiders karakterbøker. Om det så aldri så mørkt ut med «nuggen» i norsk, fransk, tysk, historie, samfunnsfag, religion og heimstadlære, så var trøsten alltid en «meget» i sløyd, noe som forsåvidt gjelder samtlige i bandet. Vi snakker altså om fingerferdige karer i sin beste alder i et trommefritt miljø.

Øystein Sunde og Meget i Sløyd avslutter på lørdag 25. juni.

 

Sponsorbilde